GradiniV

GradiniV

Променят приема на деца в градините във Варна

с родители, работещи в системата на здравеопазването. Това стана ясно по време на днешното заседание на ПК "Здравеопазване".
Шефът на общинската дирекция "Здравно развитие" доц. Станка Маринчева обясни пред съветниците, че варненският кмет е глобен, заради залагане на служебни привилегии в общинска наредба. По думите й финансовата санкция е разпоредена от Омбудсмана на Република България. Предложението бе посрещнато противоречиво от местните депутати. Д-р Людмил Цветков от група "СДС-Демократичен алианс" изтъкна, че въпросния текст трябва да отпадне от процедурата за постъпване на деца в общинските детски ясли, тъй като наистина е дискриминационен спрямо останалата част от населението и недопустим съгласно законодателството на страната. Общинските съветници изискаха от администрацията да удостовери с документи, че заради привилегията в Наредбата могат да бъдат наложени финансови санкции.
Директорът на РЗИ в града д-р Божанка Георгиева съобщи, че комплекс детско хранене трябва да освободи залата на инспекцията, която използва без да заплаща наем. Във връзка с това бе решено да се определят средства за наем, след което да се проведе конкурс за наемане на помещението. Съветниците одобриха и предложение да се заложат средства в бюджета за дофинансиране на пречиствателната станция на Тубдиспансера.

Днес+