DSC_0493

DSC_0493

Пускат маршрутка от Твърдица до Меден рудник

Новата автобусна линия ще влезе в сила заедно с новата транспортна схема на Община - Бургас. Тя ще бъде обслужвана от общинския превозвач "Бургасбус" ЕООД. Автобусите ще пътуват в три двупосочни часа, които са съобразени със сега съществуващото разписание на линии с номера 18 и 18 "а", които пътуват до Твърдица и Маринка.DSC_5188

Предложението за въвеждане на маршрутната линия е на Инициативен комитет от жители на село Твърдица. Те входираха писмото си с няколко искания в Общинския съвет на Бургас. На базата на исканията им бе изготвена и докладна записка с вносители:  Диян Димов - общински съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по транспорт и морско дело, Димитринка Буланова (ГЕРБ) - член на ПКТМД, и Антон Берданков (ГЕРБ) - член на ПКТМД. Докладната бе приета днес на сесия на местния парламент.

Съветниците в местния парламент подкрепиха и исканията на жителите на Твърдица за преместване на една от спирките и обособяването на т.нар. джоб за организиране на автобусна спирка в зоната на обособения имот, отреден за КОО между двете довеждащи към републиканския път улици (в посока към Маринка).

Средствата, които са необходимите за изграждането на спирката, се осигуряват в рамките на утвърдения бюджет за поддръжка на инфраструктурата на община Бургас за настоящата 2016 година.