DSC_1803

DSC_1803

Първите 180 туристи от Будапеща кацнаха в Бургас

Полетите ще са два пъти в седмицата - във вторник и събота в 16.10 часа. От 3-ти юли ще има още един полет в 5.40 часа в неделя сутринта.DSC_1822

Туристите бяха посрещнати от директора на "Летище Бургас" Георги Чипилски, почетният консул на Унгария в България Йордан Йорданов и Десислава Симеонова - представител на унгарския превозвач у нас. За жените, които слязоха по стълбичката имаше червена роза, за децата - морски миди и рапани. Най-малкият пасажер бе на 40 дни.

Новата редовна линия дава възможност на бургазлии да летят до Будапеща и до над 700 града в 150 държави без да се налага да се пътува до Варна или София.

"В настоящата икономическа среда разкриването на нова редовна линия е истинско предизвикателство. Затова разчитаме много на активността и съдействието на бизнеса и държавната администрация в региона. С тяхна помощ се надяваме да помогнем за утвърждаването на Бургас като целогодишна дестинация за бизнес и туризъм", каза Десислава Симеонова.DSC_1760

Стартът на новата линия се оказа печеливш за Светлана Диамандиева. Служителката в бюро за продажба на самолетни билети спечели в томболата на авиокампанията, която бе разиграна. Тя получи двупосочен билет Бургас-Будапеща-Бургас.