DSC_5900

DSC_5900

Янакиев: Ще бъдем ясна, но не креслива опозиция положиха клетва. Още при номинацията на съветниците, които ще влязат в комисията по избора на председател, БСП показа, че няма да бъде тиха и комфортна опозиция. Червените първо номинираха Тихомир Янакиев (кандидат за кмет в Созопол на местния вот - б.а.), а след това поискаха двама техни представители да влязат в петчленната комисия, въпреки че знаеха какъв ще е резултатът. ГЕРБ има пълно мнозинство със своите 11 съветници и показа, че няма да чува предложенията на опозицията. Другите двама съветници са от НФСБ и от "Земеделски съюз Александър Стамболийски".

- Г-н Янакиев, на днешната сесия БСП си показа "зъбите". Така ли ще бъде през следващите четири години?
- Мога да кажа, че ще бъдем ясна, открита опозиция. Няма да бъдем креслива опозиция, макар че като гледам ще ни е трудно. Вижте, колегите ни от ГЕРБ само на думи са демократи, авторитари са отвсякъде. Искрено се надявам, че до четири години нещата ще се променят.
- По начина, по който съветникът от "Земеделски съюз "Александър Стамболийски" гласува днес, разбирам, че групата ви стана от петима души...
- Ние се подкрепяхме по време на изборите, логично е да се подкрепяме и по време на работата в Общинския съвет. Не мога да давам категорични изявления от името на колегата. Може да попитате него.
- Водили ли сте такива разговори с него?
- Принципно - да.
- В ОбС-Бургас при 51 съветници, групата на БСП се състои от 5-ма. Местният парламент на Созопол е от 17 души, БСП е представена от 4-ма съветници. Да смятаме ли, че БСП в Созопол стои по-добре, отколкото в Бургас?
- Резултатите са красноречиви.
- Като се има предвид какви са резултатите на вашата партия в цялата област, Общинският съвет на БСП в Созопол ще поиска ли оставката на областния ви лидер Николай Тишев?
- Нека първо да видим резултатите в цялата област. Все още нямам точна информация за всички места. Когато ги видим, ще свикаме събрание и ще решим.
- Кога местната структура в Созопол ще се събере и ще анализира резултатите от местните избори във вашата община?
- Още утре.
- Готов ли сте, след четири години, отново да се явите в битка за кметския пост в Созопол?
- Винаги готов!

Галерия