"Равда 1954" спечели първата си точка До края на полувремето добричлии създадоха и още няколко добри голови положения, които лекомислено пропиляха. Все пак в началото на второто полувреме те успяха да поведат с 3:1 след като в 54 мин. капитанът им Симеонов превърна в гол отсъдената от главния съдия Пенев дузпа.

 

През второто полувреме старши треньорът Байчев пусна в игра Динев на мястото на Калоянов и Иванов на мястото на Желев, които оживиха играта заедно с влезлия на мястото на Мишев Стойчев и в 68 мин. Колев с прехвърлящ удар намали на 2:3, а в 79 след изпълнение на наказателен удар Канев плонжира и достигна топката с глава, изравнявайки резултата.

Последваха двустранни атаки, които завършиха с непростими пропуски и пред двете врати, но и в добавеното време от 3 мин. не доведоха до промяна на резултата.

Така равденци не успяха да победят, спечелиха първата си точка,но все още остават в дъното на таблицата за временното класиране. Големият им минус от мача са получените 6 жълти наказателни картони заради които някои от играчите може да не вземат участие в следващия кръг, когато "Равда" гостува на "Доростол" - Силистра.

След спечелените първи 3 точки в предишния кръг, "Несебър" гостува на "Любимец", където загуби с 0:2 и остава съсед на "Равда" на опашката на временното класиране. В следващия кръг на отбора предстои домакинство на "Светкавица".

Максим Момчилов