DSC_9188

DSC_9188

"Разпънаха" Ботев между Калофер и Калифорния

"учителят" по български език и литература на абитуриентите от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Бургас. В ролята на ученици се изявиха зрелостниците на школото като артисти от сцената на Дома на "Лукойл Нефтохим" Бургас. DSC_9156Спектакъла наблюдаваха възпитаници на гимназията, учители, родители и гости на школото за изпращането на "Випуск 2014" днес. "Умните" ученици се затрудниха на въпроса, но след много мислене отговориха най-накрая правилно: Ботев е роден в Калофер. Часът по български език бе пресъдаден като скеч, а сцената бе превърната в класна стая. Публиката аплодира и сцените от часовете по физика, химия и математика, които бяха включени в сценария на спектакъла. Той е идея на преподавателката но български език и литература Елена Петрова, а музикалната част бе поверена на Веселина Димова. В 90-минутния спектакъл талантите, сред които и някои от абитуриентите, изиграха и възможностите, които се представят пред тях, DSC_9191след като завършат гимназия - да продължат обучението си в университет или да станат "подвластни" на улицата. С много аплодисменти бяха поздравени и певците, и хип хоп групата, които се включиха в спектакъла.

"За сценария не знаех нищо. Беше изненада за мен и за колегите ми", сподели директорката на училището Снежана Няголова. Възпитаниците на школото оставиха нейното поздравление за края на концерта. В словото си Няголова цитира стихове от Дамян Дамянов и припомни, че бъдещето за зрелостниците е: "нов начин на живот и истинско състезание". DSC_9283Бе спазена и традицията седмокласниците да приемат знамето на училището от абитуриентите. За изнасянето му, както и за размяната учителят по физическо възпитание призова гимназистите да станат на крака и да посрещнат светинята. След това 47 абитуриенти бяха поканени на сцената и получиха цветя и бонбони, за да им е сладък живота.

Абитуриентския бал на абитуриентите е на 24-ти май в Слънчев бряг. Преди да отпътуват за курорта, те ще се съберат в двора на гимназията.