SydVarna

SydVarna

Разследват естонец и руснак за източване на банкови карти фалшиви платежни инструменти и за използването им ще продължат да обитават варненския арест, предаде nakratko.bg. Днес Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на двамата чужденци, които Варненския окръжен съд задържа миналия понеделник. Междувременно прокуратурата е определила 500 лв „парична гаранция” за Тодор Димитров - третият обвиняем по това досъдебно производство.

Пресслужбата на съда припомня, че на 7 март тази година, при специализирана полицейска акция в хотел "Иглика" на Златни пясъци органите на реда иззели от Шеен и Шарашенидзе множество бели пластики Бързите следствени действия и самопризнанията на естонеца установили, че преправените платежни инструменти са в резултат на непозната доскоро у нас схема за източване на данни от чужди банкови карти.
Втората съдебна инстанция потвърди изводите на Варненския окръжен съд. Апелативният съд потвърди и извода, че съвсем реална е опасността ако са на свобода всеки един от двамата да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.
Определенията на Варненския апелативен съд, с които се потвърди първоначалния им арест не подлежат на обжалване.