LetishteVarna4

LetishteVarna4

Ремонтът на "Летище Варна" тече 24 часа

започна в в средата на месец октомври, в пълно съответствие с планираните срокове. "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД инвестира в подготовката и изпълнението на проекта близо 40 милиона лева.

Строителството е възложено на "Макс Бьогл Бауунтернемунг" ООД.

Вече са извършени основните дейности по изграждането на дренажната система. По график се осъществява и асфалтополагането, за което се използват модерни компютъризирани машини от най-ново поколение. В ход са и подготвителните дейности за инсталирането на новата светотехническа система. 

По време на строителните работи ще бъдат положени над 130 000 тона асфалт. Проектът включва и разширяване на страничните ивици за безопасност на пистата с 5 м., така че общата широчина на пистата да достигне 60 м., изграждане на нова дренажна система и пълна подмяна на светотехническата системата на пистата.

Специално за изпълнението на проекта, в близост до летище Варна, бяха изградени чисто нови, супер модерни инсталации за производство на полимер модифициран асфалт с капацитет 240 тона на час.

Изпълнението на проекта за рехабилитацията на пистата на летище Варна е от изключителна важност, както за дългосрочното развитие на летището, така и за развитието на бизнеса и туристическата индустрия на град Варна и Североизточния регион.