DSC_2807

DSC_2807

Румен Петков обвини министър Павлова в корупция, заради бургаската "Фрегата"

около 1 дка на "Булгариен директ райзен" ООД. Фирмата, която е регистрирана в Несебър е собственост на Димитър Караненов, който купи хотел "Приморец" в Бургас.

В свое писмо до министър Павлова, областният управител на Бургас Константин Гребенаров иска да бъде преобразуван имот публична държавна собственост в частна държавна собственост, заради проявен интерес от частен инвеститор за покупка. Писмото е от 9-ти ноември 2012 година.

"При положение, че има отрицателно становище на Министерството на финансите за този имот, министър Павлова предлага да се продаде този терен, който представлява част от плажа на Бургас. Тя премълчава и факта, че "Фрегата"-та е изгоряла (пожар изпепели "Фрегата" на 4-ти май 2011 година). И вместо да поиска да се върне стария статут на имота, да стане отново изключителна държавна собственост, тя внася проекторешение в Министерски съвет с искане за продажбата му", коментира случая Румен Петков. По думите му, действията на министърката са "престъпление продиктувано от корупционни мотиви и злоупотреба с власт, и със служебно положение".dsc_2361

Според депутатът, областния управител не е защитил интереса на Бургас и в писмото умишлено е променено мястото на терена - парк "Езеро", а "Фрегата"-та се намира на Централния плаж, зад хотел "Приморец". "Не само областния управител, но и министър Павлова трябва да си ходят. Ако премиерът Бойко Борисов не я отстрани, това ще означава, че и той е в играта", допълни Румен Петков.

От "Коалиция за България" ще сезират парламентарната Комисия за корупция на Яне Янев. Ако до десет дни няма реакция по случая, червените заплашват, че ще се обърнат и към прокуратурата.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова