DSC_2310

DSC_2310

Руси Куртлаков прави подаръци на рождения се ден

самостоятелна изложба в собственита си галерия "Бургас". Рожденикът показва 35 пейзажа, DSC_2166повечето от които на любимата морска тематика. Те са рисувани през последните две години, когато Руси Куртлаков се е подготвял за изложбата и юбилея си. DSC_2218Сред подаръците, които той получи бе "Буквално слово за художника и приятеля" написано от Любомир Левчев, който заедно със съпругата си Дора Бонева бяха сред гостите на празника.

"На рожден ден обикновено се получават подаръци, но сега аз искам да направя няколко", сподели Куртлаков. Негови картини ще красят три детски градини в Бургас - "Моряче", "Златното ключе" и "Ханс Кристиян Андерсен", "Лукойл Нефтохим", залата на областната управа и на община Бургас, една картина влиза и във фонда на градската художествена галерия "Петко Задгорски". Една своя заплата рожденикът дари на Дружеството на художниците в Бургас.DSC_2211

"И в бъдеще ще продължавам да поддържам кръста на Шилото, за чието изграждане помогнах. Винаги съм готов да съдействам за развитието на града без значение, коя е неговата управа", сподели Куртлаков. "Значи общината в следващите 100 години няма да има ангажимент за поддръжката на кръста", каза кметът Димитър Николов.

Зам.-областната управителка DSC_2204Златина Дукова общинският лидер на БСП Димитър Стоянов и каднидатът за кмет на червените в Бургас Павел Маринов със свои съпартийци бяха сред гостите на празника. Да поздравят юбиляра дойдоха и местният лидер на МВРО Георги Дракалиев, кметът на Камено Стефан Бонев, Зияд Ел Масри и други.