DSC_2218-1

DSC_2218-1

Разходките по моста до 31-ви август

Те включват полагане на нова настилка, монтиране на ново осветление, видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания, обновяване на предмостовото пространство и озеленяване – всичко на стойност 1 449 217,51 лева.

Ремонтът е по проект "Културно – историческото наследство на остров "Света Анастасия" и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", който общината спечели по оперативна програма "Регионално развитие", по приоритетна ос 3 "Устойчиво развитие на туризма", операция 3.1 "Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура".

Строително-ремонтните работи на остров "Света Анастасия" ще започнат по-рано, тъй като в момента той не е активна дестинация и това няма да попречи на туристите. След реконструкцията островът ще се превърне в цялостен туристически атракционен комплекс с музей, лекарна, ресторант, ще бъдат възстановени част от монашеските килии, ще се изгради достъпна среда за хора с увреждания, места с паркова мебел за почивка, ще се реконструира пристана. Общата стойност на ремонтните дейности на острова е 3 148 416,86 лева.