ObS1

ObS1

С 15 гласа Благой Филипов стана председател на ОбС Несебър

правилника за работа на местния парламент и изпълнителния апарат на общинската администрация.

Кандидатурата за председателското място бе предложена от Димитър Транов. Златко Димитров предложи Янаки Стоянов, а - Костадин Нищелков заяви намерението на групата "Български социалдемократи" за Венелин Ташев, но поради неговото отсъствие оттегли предложението си.

С явно гласуване бе избрана 5-членна комисия под председателството на Славчо Станелов, която проведе тайния избор. След преброяването на бюлетините се установи, че гласовете подадени за Филипов са 15, а за Стоянов - 5.  Встъпвайки в длъжност, председателят Благой Филипов предложи да бъде избрана комисия за изготвяне на проекто правилника за работата на общинския съвет,постоянните комисии към него и на изпълнителния апарат на общинската администрация. Съветниците избраха 7-членна комисия,която под председателството на Емил Пергелов трябва да го подготви и внесе за обсъждане в местния парламент в срок до 17 ноември.

Първото заседание на новоизбрания общински съвет бе водено от заместник-областния управител на Бургаска област - Златина Дукова, упълномощена за това от областния управител Константин Гребенаров.

Учредителната сесия започна с изслушването на националния химн, полагане на клетва и връчването на удостоверенията на новоизбраните кметове и общински съветници. Първи получи удостоверението си новоизбраният кмет на Община Несебър Николай Димитров към когото Златина Дукова поднесе специално послание от областния управител Константин Гребенаров.

Максим Момчилов