С парад на лодки откриват Седмицата на морето в Поморие Откриването на празниците ще започне от 18:00 часа на 1-ви август в център "Свети Георги" с изложба живопис на талантливата бургаска художничка Анелия Николова. Час и половина по-късно парад на плавателните съдове ще подготви присъстващите за същинското начало на седмицата на морето - посрещането на бог Нептун на поморийското пристанище в 20:30. Обичаната Тони Димитрова ще пее за Поморие от 21.00 часа на централния площад.

В дните до 8 август концерти в различни музикални стилове ще радват изкушените от музикалния жанр. Изложба на плевенски художници и премиера на книга допълват културните прояви в града. Тези, които предпочитат активна почивка, ще имат възможност да премерят сили в състезанието по риболов, което ще се проведе на 3 август от 18 часа на пристанището. От община Поморие са помислили и за най-малките - те ще бъдат изненадани с конкурс за рисунка на асфалт в петък от 18.00 часа, а от 19.30 часа същия ден куклено шоу на театрална студиа "Светулка" ще пренесе малчуганите и техните родители в света на приказките.

На 6-ти август на централния площад самостоятелен концерт ще изнесе народната певица Поли Паскова. В спектакъла ще участват и Здравко Мандаджиев и танцова формация "Етноритъм". Два от символите на Поморие- морето и виното ще се преплетат в едно с концерт на Кристина Димитрова и Орлин Горанов от 21 часа на 8 август, когато Националната седмица на морето ще бъде закрита и ще бъде обявено началото на празниците на виното "Море от вино-2010".