DSC_0049

DSC_0049

С посрещането на бог Дионисий откриват "Море от вино" в Поморие

Празниците на виното се организират за 10-та година от винпром "Черноморско злато", община Поморие и читалище "Просвета" и ще продължат до 5 септември. На пресконференцията и дегустацията на вино, които предшестват официалното откриване Стефан Стефанов - председател на Винената партия в Бургас изненада с тематични подаръци кмета на Поморие Петър Златанов и шефа на "Черноморско злато" - Дано Панайотов и ги покани да се присъединят към организацията. 

Всяко лято през август празниците "Море от вино" са емблемата на Поморие и оставят незабравими спомени и преживявания у гостите и жителите на курортния град.DSC_0035

Тази година програмата на феста е изключително интересната и наситена със забавления – концерт на група "Мери бойс Бенд", изпълнения на Веселин Маринов, ансамбъл "Чинари", световният  шампионат по фолклор "Word Folk 2011", традиционния фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави "Ритъмът на сърцето". Част от празниците ще е и Националната седмица на морето изпълнена с изложби, конкурси и развлечения.

На винените базари по време на Празниците всеки може да дегустира най-новите продукти от винарската изба на "Феста холдинг". За целта е създаден специален винен павилион, на който ще може да научите частица от "тайната на виното" от сладкодумните майсторите – винари на "Черноморско злато" и да си купите от най-добрите вина от региона и прочутите ракии.

По повод на своята 20-годишнина, "Феста холдинг" ще разшири мащаба на празниците като организира томболи и дегустационни щандове по време на концертите от турнето на "Богдан Томов за малки и големи", който ще пренесе духа и настроението на фестивала по цялото ни Черноморие. В празничната 2011 холдингът организира множество промоции, а на 20 този месец стартира увлекателна онлайн игра на своята интернет страница (www.festa.bg), която дава шанс на участниците да спечелят награди от компаниите на холдинга.

Снимки Етелка Пирева