Pyasychen1

Pyasychen1

С шоу спектакъл откриват пясъчния фестивал

детски приказки и филми.

Мотото на фестивала това лято е "Вълшебен свят". Така е озаглавено и шоуто, в което на откриването ще се включат 30 артисти, влезли в образите на Аладин, Тинкърбел, Оловният войник, Арлекин, Червената шапчица.

Шоуто ще бъде разположено на 7 сцени, 6 от които разположени около самите пясъчни фигури, за да пресъздадат истински приказен свят. Артистите ще се развихрят под звуците на музика от най-популярната опера на Жак Офенбах "Хофманови разкази" и "Аида" от Джузепе Верди.

"Питър Пан", "Оловният войник", "Мулан", "Аладин и вълшебната лампа", "Червената шапчица" и "Улица Сезам" са само част от приказките, включени в грандиозния спектакъл.

Светлинно и огнено шоу, игра на сенки, приказни силуети и колаж на любими сцени от популярни анимационни и игрални филми ще видят още жителите и гостите на откриването, пред които 18-те фигури от пясък ще оживяват една по една.

За незабравимото преживяване ще допринесат музикантите от духовия оркестър, артистите от Бургаския балет, момичетата от спортния клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и танцов клуб "Фрея".

18 скулптори от 9 държави тази година сътвориха 18 фигури от 3 500 тона пясък с образите на любими детски герои. Оригиналните пясъчни произведения ще връщат спомените на малки и големи до 15 септември, а при хубаво време и до октомври месец.

Снимка Етелка Пирева