DSC_2750

DSC_2750

Събират в сборник есета Защо искам да остана във Варна се срещнаха в кмета на Община Варна Иван Портних. На срещата присъстваха организаторите на конкурса – медийна група "Черно море", представители на журито, оценявало творбите, много преподаватели. Учениците имаха възможност да задават въпроси на кмета. Те предложиха изграждане на повече спортни площадки, в гимназиите да има кариерен консултант, повече сигурност и активна превенция по отношение на разпространението на наркотици в района на училищата.

Кметът пое ангажимент да предаде изискванията им към дирекция "Превенции" на Областна дирекция на МВР във Варна. "Що се отнася до спортните площадки – радвам се, че сме на едно мнение. Осъзнали сме тази необходимост и сме заложили средства за изграждането на 110 в обхвата на града ни. Пилотно до края на март в 10 училищни дворове, ще направим футболни и баскетболни игрища и мултифункционален стрийтфитнес. Бъдете убедени, че в тази посока работим изключително активно", каза Иван Портних.
В края на срещата кметът подари плакети на класираните на първите три места ученици – І място - за Радина Узунова – I EГ, ІІ място - за Виолета
Богданова – 11 клас ГПЧЕ "Йоан Екзарх", и ІІІ място - за Анжелик Антониу –  ГПЧЕ "Йоан Екзарх". Всички автори на есета получиха специална юбилейна монета с логото на "Варна – Европейска младежка столица".