Romanov

Romanov

Сценаристът на "Етер" гостува в бургаска гимназия

от Руската гимназия. Той е в България по покана на Руския културно-информационен център, който организира прожекции на три от най-известните му филми - "Егер", "Сбогом, доктор Чехов" и "В плен на страстта". 

Владислав Романов е автор на над двадесет романа, петнадесет пиеси и сценарист на многобройни филми. Лентата "Егер" по негов сценарий е отличена с Гран при на Общоруския кинофестивал "Виват, Русия", обявена е за най-добър филм на конифестивала "Бригантина", както и с наградата на зрителите на фестивала "Духът на огъня" в  Ханти-Мансийск. 

С тази среща започват и празниците на Гимназията за чужди езици, посветени на 50-годишния юбилей на училището. В тях са включени форум по руски език под наслов "Тенденции в обучението по руски език", интелектуалното състезание "Удивительный мир знаний", езиков конкурс, голям празничен концерт, театрална постановка, посветена на патрона на гимназията Васил Левски. На половинвековната годишнина са посветени и съпътстващите празничните прояви изложби - "Историята на моето училище", "Пътят на левски", "Родословното дърво на Левски" и "Старият Бургас".