30 близки на загиналите при атентата се събраха на церемонията на летището. Снимки Лина Главинова

30 близки на загиналите при атентата се събраха на церемонията на летището. Снимки Лина Главинова

Шест свещи горяха отново за жертвите от атентата на "Летище Бургас". Близките на загиналите израелски туристи се събраха на паркинга, където преди шест години бе взривен автобуса. На 18-и юли 2012 година бомба избухна в багажника на автобуса, в който минути по-рано са се качили туристите, кацнали с полет от Тел Авив. При атентата загинаха петима израелци и българския шофьор.

Да почетат паметта им в Бургас отново пристигнаха семействата на загиналите. Церемонията се състоя до паметника, който бе издигнат на мястото година след взрива.

"Вярвам в правосъдната система на България и тя ще си свърши по делото, свързано с атентата. За мен е много трудно да забравя случилото се. Бях свидетел. Пристигнах от Тел Авив с екипа, който помагаше за оказване на първа помощ на ранените", каза посланикът на Държавата Израел Ирит Лилиан на церемонията по отбелязване на годишнината от атентата. На нея присъсваха посланици, Георги Георгиев - зам.-министър на външните работи, главният секретар на МВР - Младен Маринов, Стефан Балабанов - зам.-министър на вътрешните работи, Цветан Цветанов - председател на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание, депутати, областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, кметът на община Руен Исмаил Осман, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев, представители на организация "Шалом" и други.

Навършват се 6 години от атентата на летище Бургас

Галерия