AA2

AA2

"Силвър клуб" спечели футболен турнир

и след равен резултат 2:2 в редовното време, "Силвър Клуб" показа по-точен мерник при изпълненията на дузпи, с което триумфира като шампион на Бургас. За спечелването на трофея основен принос има бившият футболист на "Нефтохимик" и "Локомотив" - София Малин Орачев, който поведе съотборниците си към крайния успех.

С достигането си до финала, и двата отбора придобиха правото да играят на големия финал във Варна между 2-4 септември. Всеки един от двата финалиста ще има шанса да представи подобаващо Бургас и да се бори за уникалната награда – приятелска среща с шампиона на България - "Литекс" - Ловеч.

Футболните звезди на Бургас Златко Янков и Милен Георгиев наградиха първите три места в турнира, а зам.-кметът Костадин Марков връчи индивидуалните награди. На трето място завърши отборът на "Бастун", който спечели малкия финал с 1:0 над "Фортуна". Със сребърните медали се окичиха "Русокастро", а купата и златните медали на шампионите бяха връчени от бронзовия медалист в САЩ’94 - Златко Янков, и бившия футболистът на "Нефтохимик" Милен Георгиев. Организаторите бяха предвидили и четири индивидуални награди за най-добър вратар, голмайстор, феърплей на турнира и най-добра съдийска двойка. "Най-добър голмайстор" на турнира стана Петър Гунчев от състава на шампионите. За "най-добър вратар" бе определен Георги Желев от "Русокастро", който завърши турнира с най-много чисти мрежи. Наградата за "феърплей" получи Свилен Киров от тима на "Бастун". Отличието се присъжда за най-коректна и честна игра в състезанието. "Най-добра съдийска двойка" стана тандемът от А-група Георги Ковачев и Станимир Илков.

Преди финалния мач за титлата, Ариана организира демонстративен шоу мач между медии от Бургас и представители на общината. В медийния състав се включиха бившите футболисти Георги Чиликов и Милен Георгиев, докато за общинарите играха Пламен Крумов и Мирослав Косев. Двата отбора не можаха да излъчат победител, завършвайки 3:3.