10

10

"Синята коалиция" и ОДС заедно на изборите в Бургас

Утре (25-ти август) те ще подадат в Общинската избирателна комисия документи за регистрация за участие във вота през октомври. До тук се стигна след близо седем месечни преговори между ръководствата на партиите в сектор "дясно".

Преди няколко месеца бе подписано първото споразумение между СДС, ДСБ и "Гергьовден". Тогава бе създадена "Синята коалиция +", с която трите партии се разбраха да се яват заедно на изборите. Още тогава бе заявено желанието им форматът да стане по-широк и в него да бъдат включени и други десни партии. Два месеца преди изборите това е факт.sinyakoaliciya

Дясното обединение ще се яви с обща листа за съветници. Почти на 100% е сигурно, че тя ще се води от сегашни областен лидер и настоящ заместник-кмет на община Бургас Костадин Марков. Партиите допълнително ще се договарят за разпределението на местата в листата.

В настоящия ОбСsinyakoaliciya1 в Бургас дясното пространството е представено от две партии. СДС влязоха с 2 съветника - Владимир Павлов и Вълчо Чолаков. След разрива между Павлов и сините, те останаха с един съветник. "Гергьовден" също има един свой представител - Евтим Цинцарски. ДСБ не успя да вкара съветник.