DSC_3065

DSC_3065

След 18 г. Бургас домакин на "Купата на България" по хандбал

и е едноличен водач в групата. Сега пред отбора, който бе създаден преди година от съставите на "Фрегата" и "Бургас 1993" се открива невероятният шанс да спечели Купата на страната.

"През ноември м.г. кандидатствахме да бъдем домакини на финала за купата. Сигурен съм, че ще играем на финала в неделя, защото момчетата са добри професионалисти и дават всичко от себе си", сподели Никола Добрев. Той успява да ги мотивира да играят мач за мач и така успяват да постиганат добри резултати през първенството. Зад отбора застава община Бургас, която е отпуснала 30 000 лева за издръжката на тима. Плътно зад хандабистите е и Румен Христов, който е заместник-председател на клуба и собственик на превозваческа фирма "М-Бус". "Познавам хората, които спомогнаха за възраждането на хандбала в Бургас. Аз не съм спортен човек, но се радвам на успехите и затова ги подкрепям", сподели Румен Христов.

В събота бургазлии ще излязат срещу тима на "Интер" - Благоевград. Другият полуфинал е между "Добруджа" - Добрич и "Спартак" - Варна.

Ако "Фрегата Бургас" спечели "Купата на България" тази неделя, отборът ще получи премия в размер на 7 000 лева. А кметът на община Бургас Димитър Николов е обещал да връчи купата на бургаските мъже.

Специално за ВИП гостите, които ще дойдат да подкрепят бургазлии този уикенд, са приготвени шалчета. Феновете пък ще развяват специално ушитите знаменца. Входът на срещите е свободен.