DSC_4012

DSC_4012

Стефан Диомов: Гого беше голям мъжкар

Беше ми мъчно, когато той се разболя преди години. Мъчно ми е и сега, когато вече го няма. Това сподели композиторът Стефан Диомов пред Chernomorie-bg.com. Георги Найденов - Гого си отиде снощи от този свят, след четиригодишна борба с болестта.

Стефан Диомов и Гого се запознават в далечната 1970 година. "Той беше на 21 години, когато двамата си стиснахме ръцете и започнахме да правим първата "Тоника". Той най-много ми помагаше. Можеше да се разчита на него. Не беше лесно от самодеен състав, репетиращ в захвърлен вагон на жп гарата в Бургас да направиш състав с национално значение, но ние успяхме", сподели бащата на "Тоника". Диомов е написал над 80 песни за всички формации на "Тоника", които с годините се превърнаха в незабравими шлагери. "Гого ми донесе много радост. Помня първата награда, която спечелихме с "Тоника" през 1973 година на Националния младежки конкурс за забавна песен. Тогава конкуренти ни бяха "Щурците", а водеща беше Богдана Карадочева. Микрофонът на Ева отказа в един момент, но ние спечелихме", разказа Диомов. Радостта на всички е голяма, когато "Тоника" печели и "Златният Орфей" с песента "Ладо ле" по музика на Стефан Димитров. "Когато ни съобщиха новината, двамата с Гого бяхме в гримьорната. Помня, че на пода имаше зелен мокет. Двамата се затичахме един към друг, да се поздравим и паднахме на земята", сподели Стефан Диомов.

"Не знам дали ще отида на погребението. Имам здравословни проблеми. Може сърцето ми да не издържи... Сигурно ще отида след това", допълни композиторът.