DSC_2215

DSC_2215

Стойновски: Кметът говори като Яне Янев

и вялите атаки на псевдоопозиция, само и единствено към заместници на кмета, водят Николов към чувсто за себедостатъчност и нечуваемост, дори към градивна критика". Това заяви Ваклин Стойновски - общински съветник и кандидат за кмет в отворено писмо изпратено до медиите днес по повод отговора на кмета на общината Димитър Николов. Словесната битка между тях е заради проекта за "Интегриран градски транспорст" и информацията, която Стойновски вчера изнесе, че общината е скрила за прекратяването на процедурата по възлагане на обществена поръчка за закупуването на 67 автобуса.

"Учуден съм от вчерашната му вербална агресия към мен. Не приемам тоталната липса на политическо поведение, заменено с изказване стил "прохождащ Яне Янев". Ако не ме възпираше образованието и възпитанието ми на неговият израз "абсолютна неграмотност" щях да отговоря, че кмета се оказва "въпиющо некомпетентен":

Мотивът, посочен за прекратяване на поръчката за новите автобуси не е нововъзникнал. Неспазен е закон, публикуван в ДВ, бр. 52 от 2010 г., който е в сила от 04.12.2010 г. Порокът е, че не е съобразен при изготвянето на визираната обществената поръчка, обявена на 14.04.2011 г, четири месеца по-късно!? Правна нищета, липса на административен капацитет.

Нека ме обижда. Заради бургазлии ще го понеса. Аз постигнах за тях решение, извоювах да им се спестят пари. Темата с предотватената корупция я затварям. Новите автобуси, въпреки забавянето от администрацията, все някога ще ги купим. Бургазлии ще видят разликата - на колко пари ги беше оценил сегашният кмет и  колко реално ще платим за тях, след като успях да го принудя да промени условията.

Отварям нова тема по същия проблем. Изисквам нов отговор и настоявам за решение.

Бургазлии, нали някой външен консултант е изготвил документацията и кметът, с нашите пари му платил за труда. Нали някой вътрешен гений от сегашната администрация му е одобрил тази документация и я е парафирал.

Проектът и документацията е бил сгрешен. Нека единият да върне парите на бургазлии, а другият изисквам да бъде посочен и уволнен...

Нова тема, давам на сегашния кмет нов срок. Предният не пожела да го спази и се изложи. Сега ще го чакам до сряда. После на бургазлии, решение ще предложа аз", се казва още в писмото на Ваклин Стойновски.