Строят градина и спортна площадка в Банево с жители на квартала. Това е най-мащабният проект, предвиден за Банево в капиталовата програма на община Бургас за тази година. Има възможност училището и читалището да бъдат включени в друг проект на общината за ремонтни дейности, насочени към подобряване на енергийната ефективност. През тази година ще продължи започналият през 2010 година ремонт на църквата и благоустрояване на пространството около нея. Ще бъде завършена и изграждащата се в момента нова спортна площадка. Има предвидени средства за проектиране на велоалея и улично осветление по пътя Банево – Минерални бани.

 

"Общината е на етап, в който всички технически условия за реализирането й са налице – достигнат е необходимият брой от 10 000 жители с включване на околните вилни зони и селищни образувания, има определен терен за пречиствателна станция. Проект ще бъде внесен в Министерството на околната среда и водите до края на този месец. До юни общината очаква да получи одобрение за него", каза зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева.

През тази година предстои да бъде чакълиран пътят до Острица 2. На въпросите на граждани относно ремонти на други улици, Ананиева обясни, че въпреки недоброто състояние, в което се намират, основни ремонти през 2011-та не се предвиждат, а само поддържащи – причината е именно в скорошното  започване на изграждане на канализацията.

Днес обществено обсъждане на бюджета ще се проведе в съседния на Банево квартал – Ветрен.