DSC_4201

DSC_4201

Светозар Бенчев намига на зрителя с изложбата "Обекти"

в определени посоки. Той признава, че се е забавлявал, докато е работил по творбите в настоящата експозиция. "Доставяше ми удоволствие да откривам втория живот на предметите, да ги вкарвам в една пиеса, да ги натоварвам с роли, да ги оставям те да се развият и да ги наблюдавам, и режисирам отстрани", разказа художникът.

DSC_4206

Според него са се получили едни странни арт ефакти, които той нарича обекти, защото според него се е получила нова конфигурация от предмети, изкарани от обичайния им контекст и вкарани в друг.

"Очаквам зрителя да приеме изложбата с чувство за хумор, да подходи с асоциативно мислене и въобръжение. За да оцени моето намигване и леко поднасяне на идеята със закачка и желание за диалог, който гледащия сам да усети и по този начин да стане съавтор", допълва Светозар Бенчев.

Докато работи върху изложбата, той използва основно фотоапарат. С негова помощ вкарва предметите в избрания контекст и така се получава ефекта, който търси.

"Първо правя снимката като преди това съм си аранжирал натюрморта или сцената. Копирам най-подходящите кадри и дообработвма с различни печати и технологии. Така се получава уникален отпечатък в един екземпляр", сподели още авторът.