Събарят хотел "Рамона" край Варна , че събарянето на "Рамона" всъщност дава и началото на премахването на незаконните постройки по Черноморието.

Във вторник предстои да започне премахването и на яхтеното пристанище в комплекс "Русалка". Миналия месец Баев съобщи, че във Варненско общо 25 незаконни обекта трябва да бъдат съборени до края на годината.

Триетажният хотел "Рамона" се намира на плажната ивица в местността Трифон Зарезан. Строен е през 1995 г., преди активизирането на свлачището, но днес до нея се стига по деформирани от срутванията стълби.

Хотелът е функционирал до преди три години и няма никакви проекти и разрешение за строеж. Тъй като законът го позволява, собственикът още през 1997 г. подава молба за узаконяване.

Процедурата по обжалването на решението за събаряне е отнела на строителните инспектори шест години, но след решение на ВАС премахването на хотела започна тази сутрин.

Най-малко 50 дни ще са необходими за събарянето на "Рамона", уточни Баев. Хотелът е построен на такова място, което не позволява влизането на механизация.

Всичко се събаря на ръка и е много трудно, обясни Галин Баев пред агенция Фокус.

Той отбеляза, че собствениците не са създавали проблеми днес за събарянето на незаконната постройка.

Около десетина полицаи охраняват събарянето на сградата и не може да се стигне до нея.

 

Днес+