Събират подписи за премахване на бронзовите дракони във Варна Те припомнят, че същата е монтирана на 21 октомври на един от входовете на Морската градина, върху минералния извор пред плувен комплекс "Приморски" и представлява "акт на поругаване на изконни български, християнски и общочовешки ценности".

От комитета се обръщат към всички, които желаят да ги подкрепят, да посетят един от пунктовете за събирането на подписи: площад "Севастопол", пред хотел "Черно море"; площад "Св. св. Кирил и Методи", автобусната спирка срещу пазара за цветя (преди Централния подлез); и площад "Независимост", пред магазин "New Yorker".

Акцията по събирането на подписите ще се проведе в две последователни седмици, в почивните дни (събота и неделя), на 13 и 14 ноември, и 20 и 21 ноември: от 10:00 до 16:00 часа. Резултатите от подписката ще бъдат предоставени за разглеждане и гласуване в местния парламент. Също така ще бъдат публикувани в интернет пространството на страницата Facebook, създадена за целта, посочиха още от ИК.

 

Днес+