dsc_2017

dsc_2017

Съюзът на собствениците отказа среща с министъра

заместник-министърът на ведомството Иво Маринов. Това съобщи председателят на Управителния съвет на СНЦ "Съюз на собствениците" Елена Иванова.

Срещата е свикана за установяване на конкретните мерки за регулиране дейностите и туристическите услуги в курорта. Срещата, за която министър Трайчо Трайков даде седмица срок за установяване на правила за контрол на достъпа в комплекса беше организирана първоначално от СНЦ "Съюз на собствениците" и бе насрочена за 11.00 часа днес, в хотел "Империал" в КК "Слънчев бряг". За инициираната от нас среща заместник-министърът Иво Маринов е уведомен още на 14 юни, на която също бе поканен. Вчера обаче получаваме съобщение, че срещата ще се проведе в същия ден и час, но в София, заяви Иванова. Поканата до Съюза бе отправена твърде късно и организацията по пътуване до столицата е физически невъзможна, каза Иванова и уточни, че за това вчера следобед е уведомено ведомството.

От СНЦ "Съюз на собствениците" напомнят, че основният проблем е собствеността върху улиците на "Слънчев бряг" - Изток, а не пропускателния режим, транспортната схема, синята зона и т.н. Всичко останало е следствие от нерешения въпрос с инфраструктурата. От СНЦ "Съюз на собствениците" настояват МИЕТ да насрочи среща за обсъждане и евентуално решаване на този проблем за друга удобна за всички страни дата, като тя да се проведе в КК "Слънчев бряг".