DSC_9365

DSC_9365

Съюзът на собствениците на трети протест, иска оставката на АД-то

се съберат в центъра на курортния комплекс, пред административната сграда на "Слънчев бряг" АД. В протеста ще се включат и таксиметрови шофьори, както и доставчици, които зареждат обекти в комплекса. Като поводът за третия си протест от Съюза на собствениците изтъкнаха причината за 12-годишното безхаберие, според тях, от страна на държавата по отношение на инфраструктурата в Слънчев бряг.

От тази година те ще трябва да плащат такса за поддръжката на инфраструктурата според квадратурата на обекта, който стопанисват. Таксата е наложена от акционерното дружество, но тя не е по вкуса на Съюза на собствениците. Според тях това не е редно, защото плащали и данъци на община Несебър.

На протеста днес те ще поискат оставката на ръководството на АД-то, да се спре "беззаконието в действията на "Слънчев бряг" АД, което изземва функциите на държавен орган и налага собствените си решения по управлението на транспорта и достъпа до комплекса еднолично, само и изцяло в собствен интерес", да се изясни статута и собствеността на уличните пространства в комплекса, установяване на законен ред за управление на транспортната схема, нормално функциониране на хотелската база и други.