DSC_6987

DSC_6987

Съветници в спор за спортна зала за стопанисване на общинско предприятие "Спортни имоти". Сградата, която е на шест етажа и е със застроена площ от 937 кв.м. и разгъната застроена площ от 4230 кв.м. е изградена в двора на природоматематическата гимназия "Акад. Никола Обрешков" и гимназията за романски езици "Георги Сава Раковски". Спортният комплекс е предназначен за ученически спорт с басейн, зали за волейбол, за баскетбол, за хандбал, бюфет.

Йордан Георгиев (Движение за социален хуманизъм) предложи докладната записка да бъде оттеглена от вносителя - кмета на община Бургас Димитър Николов и да бъде разгледана на следващата сесия, след като бъде коригирана. "Против съм докладната в този й вид, понеже не е ясно, какво ще прави със сградата "Спортни имоти". Искаме да не бъде предложена концепция за експлоатацията от страна на общинското предприятие. Не е ясно и хората, които ще бъдат назначени на работа там, с какво ще се занимават. Как ще спортуват учениците в нея? Аз съм учил в природоматематическата гимназия и знам, че междучасието не стига, да се стигне от гълъбарника до салона, да се сложи спортен екип или бански. И след като даваме сградата на "Спортни имоти" и ги кредитираме с 4,5 млн. лева (стойността на сградата б.а.) нека те да ни предоставят бизнес план за управлението й", заяви Георгиев (на снимката горе).
"Явно сте бил тромав ученик г-н Георгиев", пошегува се д-р Антонио Душепеев (ГЕРБ). "След като сградата е общинска, ще може да се ползва от повече от едно училище. DSC_6881Желанието за отлагане на докладната няма да промени ситуацията", допълни Душепеев (на втората снимка правият вляво).
"Не знам кой е бил тромав и кой не, но нашата гимназия е на същото място, а вашата я преместиха на края на града", реплекира Георгиев Душепеев (съветникът от ГЕРБ е завършил английската езикова гимназия "Гео Милев", която преди години бе преместена в комплекс "Зорница" б.а.).DSC_7091
Заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева пое ангажимент на следващата сесия да представи концепция за експлоатацията на залата.
Дебатите, които продължиха повече от час, приключиха с приемане на докладната записка с 32 гласа "за", 2 "против" и 2 "въздържал се".