DSC_7512

DSC_7512

Съветниците от ГЕРБ искат още 50 000 лв. за ин витро лаборатория

В докладна записка те настояват сумата да бъде преведена за дооборудване на структурата по асистирана репродукция при актуализацията на бюджета за 2011 г.

"Обособените помещения, осигурени от МБАЛ-Бургас АД, в лицето на изпълнителния му директор – д-р Георги Матев, за изграждането на структура по асистирана репродукция, се нуждаят от допълнително оборудване, а именно - установки, които да нагнетяват чист и пречистен въздух. Необходимо е и оборудване, осигуряващо улавянето на твърди частици", се казва в докладната записка от ПП ГЕРБ.

Съветниците от ПП ГЕРБ уточняват, че МБАЛ-Бургас АД също е вложила немалко средства, включително и наложилите се няколкократно промени и преработки на проектите, присъединяване и архитектурно преосмисляне на помещения и други, но тези извънредни разходи към момента бюджета на болницата не може да си позволи.

До този момент Община Бургас е превела 150 000 лева за реализирането на лабораторията, отново следствие на докладна записка от общински съветници от ПП ГЕРБ.

"Това, че този изключително мащабен проект се случва е благодарение на подкрепата на целия Общински съвет и общинската администрация на Бургас. Убеден съм, че ще завършим ин витро лабораторията и след като тя започне да функционира средствата, които Общинския съвет отпуска за двойки с репродуктивни проблеми, ще бъдат инвестнирани в бургаското здравеопозване", коментира д-р Антонио Душепеев, който е общински съветник от ПП ГЕРБ.

В момента пациентките пътуват предимно до София или Варна за процедурата. Пътят, непозната обстановка са все източници на стрес за жените, които се подлагат на такава процедура.