Съветниците подкрепиха общината да стопанисва минералните извори За целта трябва да бъде прехвърлена собствеността изворите в Минералните бани, Рудник и Изворище. С решението си съветниците дават възможност на администрацията да задейства процедурата.

 

Община Бургас поиска от държавата да й предостави и терена на най-известния бургаски ъгъл - до Часовника. От близо 20 години той стои запустял в супер центъра на града.

Имотът е държавна собственост от 1949 г. и по кадастралната карта на града е с площ 365 кв.м.

С докладна записка кметът Димитър Николов предложи на Общинския съвет да му бъде възложено чрез областния управител да поиска от Министерския съвет безвъзмездно прехвърляне на собствеността върху имота от държавата в полза на Община Бургас. На последната си сесия за миналата година съветниците гласуваха предложението на кмета Николов и администрацията вече е отправила своето искане към държавата.

На това място е предвидено да се издигне сграда за обществено обслужване. Желанието на Община Бургас е тя да се ползва като художествена галерия, зала за текущи експозиции, културно-информационен център.