DSC_0226

DSC_0226

Съветниците в Бургас започват сезона с 66 докладни

за изпълнение на бюджета по приходите и разходите на Община Бургас към 30-ти юни. Съветниците ще гледат и предложението на кмета на общината Димитър Николов за извършване на промени по доказани необходимости в утвърдената рамка на бюджета за настоящата 2012 година. Те ще гласуват и новите завишявания на работните заплати на кметовете на съставните селища в общината.

В дневния ред са включени още: проект на Наредба за именуване и преименуване на обекти на територията на Община Бургас, относно: Приемане на Наредба за именуване и преименуване на обекти на територията на Община Бургас, изменение и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас, относно: Изменение на решение на Общински съвет.

Съветниците ще гледат и предложението за участие на Община Бургас в учредяване на независимо юридическо сдружение с нестопанска цел "Асоциация за развитието на културата на Бургас и бургаски регион" за координиране на дейностите, свързани с кандидатурата на Община Бургас за "Европейска столица на културата", подкрепена от общините Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Сунгурларе и Царево.

Като точко 9 е предложението до Министерски съвет на Република България за отпускане на персонална пенсия на деца сираци.
Отново ще бъде обявен конкурс за избор на обществен посредник.
Съветниците ще гласуват и за закупуване на дълготрайни материални активи на "Летище Пловдив" - самолети, за да строи музей на авиацията.
Общинските съветници на ПП "Национален фронт за спасение на България" са входирали докладна за извършени закононарушения от служители на Община Бургас с цел толериране на мюсюлманското вероизповедание.
Съветниците ще гласуват и отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури "ин витро" на лица , двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община Бургас.
Снимка архив Chernomorie-bg