ObSN

ObSN

Съветниците в Несебър ще гласуват за заем от 9 250 000 лв. предложението е зам.-кметът по бюджет и финанси Иван Гургов.

Проектът за дневен ред на днешното заседание включва 49 точки. Освен облигационният заем от общинската администрация предлагат за гласуване още проект за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по процедура "Помощ в дома" като размерът на средствата е от 80 000 до 250 000 лева.

Кметът на общината Николай Димитров предлага с искане общинските съветници да гласуват всички допустими разходи по проекта "Събиране, пречистване и отвеждане на отпадъчните води на агломерация Несебър-Слънчев бряг-Равда", които няма да бъдат финансирани от оперативната програма по околна среда да бъдат осигурени от общинския бюджет за времето на изпълнението на проекта.

Несебърското сдружение "Несебърски риболовци" иска да им бъде предоставено безвъзмездно мястото на кейови места 1 и 2  на пристанище "Несебър-юг" за изграждане на закрита лодкостоянка,рибна борса и съпътстващи дейности.

Председателят на Комисията по законност,обществен ред, местно самоуправление, приватизация, следприватизационен контрол и контрол по изпълнение на решенията на Общинския съвет - Пенко Пенчев предлага да бъдат утвърдени пет нови съдебни заседатели.

Пред Общинския съвет ще положи клетва Антоанета Данаилова, която след решение на Общинската идбирателна комисия е обявена за избран общински съветник на мястото на починалия на 25-ти май - Дойчин Тенев от партия "МОРЕ".

Максим Момчилов