Lili

Lili

Тангра и Лили Иванова пеят на плажа в Бургас

вечери в рамките на фестивал, организиран от предприемача Димитър Тодоранов и Община Бургас. Музикалното събитие ще се проведе на 5-и и 6-и август под открито небе с начало 22.00 часа.

На 5-и август една легенда в българската рок музика, която се завръща след четвърт век, ще се качи на сцената край морския бряг. Любимата на няколко поколения меломани група "Тангра" се събира отново и ще забие край морето най-големите си хитове - "Нашият град", "Любовта, без която не можем", "Богатство", "Жулиета", "Оловният войник", "Бъди, какъвто си" и др. Любимите парчета ще бъдат с нови аранжименти, а освен тях публиката ще чуе и нови песни от групата.
След 25 години мълчание на сцената отново заедно ще бъдат Константин Марков, Станислав Сланев - Стенли и Йордан Ганчев, които са ядрото на формацията и двама гост-музиканти от "Гравити Ко" Иво Чолаков - китара и Стефан Попов - ударни и перкусия.
На 6-и август Централният плаж на Бургас ще стане арена на мегаспектакъл на примата на българската музика Лили Иванова. Освен незабравими емоции, той обещава впечатляващи светлинни и пиротехнически ефекти, и качествен звук. Романтичната атмосфера на морския бряг ще бъде допълнена от най-големите хитове на звездата на родната музика.
На сцената заедно с Лили Иванова ще се качат десет изявени музиканти, сред които Ангел Дюлгеров (китари и цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Веселин Веселинов - Еко (бас и контрабас), Росен Ватев (ударни), Орлин Цветанов (цигулка) и др.
Билети за фестивала вече са пуснати в продажба.