DSC_4670

DSC_4670

Телемост свърза ученици от Бургас и Николаев

днес децата от морския град и връстниците им от Николаев обмениха информация за своите градове, за училищата и за живота си. DSC_4662Връзката по интернет бе осъществена по покана на украинската страна и в рамките на международния проект "Животът на съвременната младеж и животът на съвременния град".

В живата връзка се включиха ученици от II, VI, VIII и  XI клас на украинското школо, преподаватели, представители на местната власт и Олга Димитриевна от българската диаспора в Украйна. От българска страна участваха деца от I до X клас на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" заедно със своите преподаватели по руски език и директорът на школото Снежана Няголова, която поздрави украинците на руски език. Гости на уникалното събитие бяха Георги Даутев - началник на Регионалния инспекторат по образование на МОН - Бургас, Йорданка Ананиева - заместник-кмет по образование в община Бургас, Елица Дубарова - сестра на емблематичната бургаска поетеса Петя Дубарова, журналисти.DSC_4617

Децата, участници в живата връзка, разказаха за своите градове, за училищата, където учат, за интересите си. Те се поздравиха със стихове и песни.