DSC_5517

DSC_5517

Терминал 2 - най-модерното летище в България

новия пътнически терминал на "Летище Бургас". За изграждането му са вложени 80 млн. лева от двете фирми партньори в акционерното дружество "Фрапорт Туин Стар Еърпорт", концесионер на летищата в Бургас и Варна. DSC_5542За откриването на терминала пристигнаха Александър Цинел - председател на Управителния съвет на "Фрапорт" и Алета Фрейн фон Масенбах - главен изпълнителен директор на фирмата - концесионер.DSC_5544 "В терминала са инвестирани частни пари на немския и българския съдружник. Сградата е проектирана от английска архитектурна фирма, така че да може да се свива и разширява, според нуждите", каза Алета Фрейн фон Масенбах.DSC_5562

В изграждането на терминала са инвестирани 80 млн. лева. Сградата разполага с 30 гишета за обслужване на пасажери и едно за обработване на извънгабаритен товар. На територията на терминала работят фирми от България, Франция, Швейцария и Англия. В безмитната зона има ресторанти, кафенета, магазини и други.

Сред гостите на откриването днес бяха и областният управител Павел Маринов и кметът на община Бургас Димитър Николов. Те и другите гости първи разгледаха новия терминал. В ролята на гид влезе Георги Чипилски - директор на "Летище Бургас".