DSC_8178

DSC_8178

Терзиев: Слушаме призива на Борисов за по-висок данък

Созопол. Повишаването на местните данъци при тях е по-високо от това, което е при нас." Това каза пред "Черноморие" Атанас Терзиев (на снимката) - член на Общинското ръководство на ГЕРБ в Несебър и общински съветник от същата партия в местния парламент. "Целта на увеличаването на местните данъци е да се компенсира по някакъв начин спадът на приходите от сделки с недвижими имоти, които намаляха значително последните години", допълни Терзиев. Повод за коментара му стана увеличението на данъците от 1,2 на 1,8 промила в община Несебър. Решението бе взето от съветниците от местния парламент в Несебър. Така те подкрепиха докладната на кмета на общината Николай Димитров за вдигане на ставката, но не с исканите 2,2, а с 1,8 промила.

Драмата с предложението за увеличаване на местните данъци започна преди време. Лидерът на ГЕРБ в Несебър Златко Димитров се обяви против повишаването с декларация, разпространена от пресцентъра на ГЕРБ до медиите. Същото ръководство се разграничи от тримата си общински съветници - Атанас Терзиев, Станислав Царев и Христо Яръмов, заради това, че са гласували "за" повишаване на данъците.

"Гласувахме докладната записка, въпреки че всеки един от нас ще трябва да внесе повече пари заради имотите, които притежаваме. Уважавам позицията на Златко Димитров, но ние работим с колегите в Общинския съвет и сме наясно с действителността", допълни Терзиев. Според него не може да има такава позиция на общинското ръководство, защото то реално не се е събрало. На проведеното събрание кворум не е имало. "Отсъстваше председателят (Златко Димитров - б.а.), секретарят на организацията ни, много членове. Реално нямаше кворум, за да се съберем. Аз и колегите също сме част от това ръководство. Как сами сме взели това решение? Явно има някакво недоразумение, което е довело до тиражирането на тази информация", смята Терзиев.

Златко Димитров е на почивка в чужбина и не бе открит за коментар по темата.

ГЕРБ в Несебър се разграничи от съветниците си