DSC_2449

DSC_2449

Тони учи френски от своя братовчедка

ролята си в пиесата "Диагноза: Едит Пиаф". Премиерата е утре вечер в драматичен театър "Адриана Будевска" в Бургас. В спектакъла певицата изпълнява пет песни на френския символ. За да бъде точна в произношението на думите обаче, Тони се доверила на братовчедка си. "Тя е завършила френска филология и преподава в гимназията по романски езици "Георги Сава Раковски" в Бургас. Утре вечер ще ме чуе на живо как пея", сподели развълнувана изпълнителката. За разлика от предишните си участие в театрални спектакли, този път Тони не само пее, но и играе.

DSC_2381

"Диагноза: Едит Пиаф" е постановка на директора на бургаския театър Борислав Чакринов. Костюмите са на Мария Диманова, мултимедията е на Христо Симеонов. Аранжиментите към песните са на Милена Добрева. На сцената на Тони партнират Христо Симеонов, Стефан Иванов, Даниела Георгиева, Ива Папазова, Деница Денчева, Асен Лозанов, Никола Парашкевов, Димитър Мартинов.

"Дълбоко съм респектиран от начина, по който работихме с Тони. На нея й се наложи да научи френски език, заради текстовете на песните. За разлика от другите й участия в театрални постановки, където тя излиза и изпява песните си, сега трябва и да играе. Това е едно театрално представление с участието и на актрисата Тони Димитрова", сподели Борислав Чакринов. Върху идеята за това заглавие той работи от една година. От самото начало е ясно, че в него ще играе и Тони. Певицата изрази своята благодарност към екипа и към режисьора за подкрепата, която е получила по време на репетициите. "Благодарна съм на Борето, че ме научи да разчитам азбуката на театъра", допълни тя.