DSC_1952

DSC_1952

Три бургаски групи номирани за годишните награди на БГ радио

песните им – "Докога", "Вярвам в теб", "Тръгвай с мен". В категорията албум номинацията е за последната им тава – "Дългият път към дома".

"5-те сезона" попадат в категорията за песен с парчето си "Take My Hand", с която се явиха на миналогодишното издание на българското издание "Евровизия". Те са номинирани още и в категориите "БГ текст" и "БГ група".

Това е първият етап на конкурса, в който слушателите могат да номинират по пет изпълнители, групи, дуети или песни в съответните категории.

Сред номинираните е и песента на "Силует" - "Share Your Love", както и Стефан Илчев с парчето си - "Без омраза". Ваня Костова и синът й Боян Михайлов съща са в категорията за песен с номинацията на дуета им -  "Любовта оцеля", както и Жан Шейтанов - "Магия любов".

В класацията попада и Тони Димитрова с песните си - "Есен в Несебър", "Добър вечер, добър ден" и "Първите две сълзи" от последния й албум. В същата категория е и "Фамилия Тоника" с песента си - "Несебърски къщи".DSC_1127

Феновете на бургаските групи и изпълнители могат да гласуват за тях на страницата на радиото в интернет. Така те ще направят своя избор преди окончателното селектиране и избиране на първите пет във всяка категория и произнасянето на журито.