DSC_6859

DSC_6859

Три дами съветват как се търси принц

В това се убедиха и гостите на премиерата на първата им съвместна книга, носеща това провокативно заглавие. Зала "Петя Дубарова" в културен център "Морско казино" едва събра дамите (всяка от които несъмнено носи в себе си принцесата) и джентълмените, които не спираха да се питат - "Мога ли и как да стана принц?". Отговорът на този въпрос се крие в "Аз съм принцеса... и това не подлежи на обсъждане!". Оказва се, че в днешно време е трудно да се намерят истински принцове:DSC_6916

"Ако все пак попаднете на принц, който по финансови показатели отговаря на салдото на вашето счетоводство, погледнето тогава баланса на качествата, които притежава. Истинският принц, достоен да държи ръката на една принцеса, трябва задължително да има чувство за хумор. Той ще знае как да я разсмива, когато придворният шут е изчерпал запаса от шеги. Той ще я погледне с горящ син поглед и ще я попита: Ще ми родиш ли синеоки ангелчета?", съветват принцесите в книгата си.

Четивото, определено като първият бургаски чиклик, е като своеобразен наръчник за Принцеси, даващ им ориентир в живота, при търсенето и намирането на принца, при справянето с нелеката съдба на принцеса, при обладяването на всяка ситуация. Всичко това подправено с много чувство за хумор и ирония.

Трите авторки нямат амбицията да са крайни и категорични в твърденията си, но са сигурни, че написаното от тях е истина, в която всеки читател ще се убеди. 17-те текста показват и техните познания в тънката душевност на Принцеса, в тъмните дебри на брачното съжителство, в кулинарните умения. В книгата има и своеобразен принцески съновник, до който трябва да се допитва всяка Принцеса, след като отвори изумрудените си очи.

"Аз съм принцеса... и това не подлежи на обсъждане!" е четиво и за мъже, в което те ще открият себе си през очите на Принцеса.DSC_6931

Принцът на вечерта - Димитър Атанасов, разчувства всички с изпълненията си. Водещата - Елка Стоянова, умело влезе в ролята на придворна дама на двете принцеси - Гергана Янчева и Десислава Георгиева (неотложни принцески ангажименти осуетиха присъствието на третата - Еми Цветкова, която беше изпратила поздравително писмо до гостите на вечерта). С чувството си за хумор юристката с нежна лирична душа, Елка, разсмя мъжете, накара дамите да се разтопят от вълнение и отговори на почти всички въпроси, скрити в книгата.DSC_6961

"Аз съм принцеса... и това не подлежи на обсъждане!" излиза на пазара с щемпела на издателска къща "Знаци", под редакторската прецизност на Добрина Топалова. Невероятната корица е изработена от Невена Ангелова.

Всяка книга се продава с бижу, измайсторено ръчно от Маргарита Стайкова.DSC_6926

Сред първите с книга с автограф се сдобиха зам.-областната управителка Златина Дукова, бившата общинска съветничка Соня Георгиева, дамите от състава на Общинската избирателна комисия в Бургас. Цветя за авторките изпрати и кметът на общината Димитър Николов.

"Аз съм принцеса... и това не подлежи на обсъждане!" се продава в книжарница "Хеликон".