Zlatni2

Zlatni2

Търговец на Златните прави 90 бона оборот, декларира само два

в които е отразен реалният оборот от май до момента. По предварителни данни търговецът е отразил оборот от 2 000 лв. от 10 май до 18 юни, а по иззетите компютри оборотът надхвърля 90 000 лева.

При дистанционно наблюдение на касовите апарати данъчните се усъмнили в достоверността на информацията. В късните часове на денонощието екипи на НАП осъществили физически контрол върху обектите и установили, че масово продажбите не се отразяват на касовия апарат.
Търговецът не се е регистрирал по ДДС и предстои НАП- Варна да му извърши служебна регистрация. Освен това на фирмата ще бъде извършена пълна ревизия и търговските обекти ще бъдат поставени под постоянно наблюдение през целия летен сезон. 
От териториалната дирекция съобщиха също за собственик на ресторант, който е натрупал задължения от 120 000 лева, но не ги е внесъл. Спрямо него са предприети действия за принудително събиране. Освен че е наложен запор на банковите му сметки, се прилага и една крайна мярка – изземва се дневният оборот на касата в края на деня.
На въпрос има ли заведения-отличници, при които не са открити никакви или почти никакви провинения, от НАП отговориха, че много дисциплинирани са бивши нарушители. "При повторните проверки на няколко ресторанта и питейни заведения инспекторите са установили, че всички работници са назначени на 8-часови трудови договори, дължимите данъци и осигуровки се декларират и внасят в срок, а заплатите на работещите се заплащат в реален размер и то с преводи по банков път", обясниха от териториалната дирекция. 

Днес+