P3250018

P3250018

Учители правят карта за консумация на ток на проекта "Save the Earth – to be here tomorrow!". Домакин бе румънското училище "Михаил Садовеану". 

На срещата партньорите от България, Испания, Литва, Румъния, Полша и Турция създадоха карта на потреблението, включваща данни за консумацията на вода и електроенергия в държавите през последните години. Тази обща консуматорска карта е резултат на изследвания и проучвания на статистически данни, направени и обобщени от ученици и учители. Обсъждането на резултатите бе съпътствано и от разглеждане на възможностите за намаляване на високото потребление и повишаване на екологичното, съзнателно консумиране. Парньорите имаха възможност да посетят водопречиствателната станция в Браила и да се запознаят с процесите на пречистване.
На срещата бяха представени изработени от ученици модели на екологични жилища и постери, включващи информация от вестници, списания и интернет за съзнателното и несъзнателното потребление. Беше направено дърво с плодове, изработени от отпадъчни материали. 
Парньорите посетиха две от забележителностите на Браила библиотеката "Панаит Истрати" и Историческия музей, а също така имаха възможността да разгледат замъка "Пелеш" в Синая.