US посланикът презентира банда от Бруклин на "Аполония" Те откриха музикалната сцена на клуб ОББ. "The Dust Busters" са група от Бруклин, Ню Йорк, и тяхната музика включва широка гама от стари песни, балади, блус и инструментални парчета, изпълнени с носталгия и заредени с енергия, характерна за ранните струнни формации. Репертоарът им е повлиян от  шотландско-ирландската и африканската музика, много популярна в западните щати и американския Юг от ранната колониална епоха до Втората световна война. Често свирят с много известни певци, гостуват на фестивали и радио предавания. В това турне с тях е Бетси Плъм, която е израснала с традицията на старите ритми.

Тази вечер (30 август) в амфитеатър "Аполония" е концертът "Over and Over Васил Петров" с участието на Васил Петров, Ангел Заберски, Димитър Шанов, Димитър Семов и специалния гост Орлин Атанасов. В Клуб ОББ на сцената ще излязат TRI O FIVE, Илин Гривишки (DJ Ilko), Десислав Иванов (Desso), Антони Рикев (WahTony) и Майкъл Флеминг (aka Lexus).

В следващите дни на "Аполония" почитателите на музиката и изкуството ще могат да се насладят в клуб ОББ на премиерен концерт в памет на Оскар Питърсън - Атгел Заберски и още две премиери - концерт "Astor For Four", музиката на Пиацола - Веселин Веселинов – Еко, Венци Благоев, Живко Петров, Христо Йоцов и концерт ONE jazz MAN - Милчо Левиев. С концерти в джаз клуб ОББ ще се представят - Михаил Йосифов - секстет с гост Бен Крос и концерт "100 години Django Reinhart Ventzislav Blagoev Hot Jazztet".