Obl

Obl

В 8 морски общини срещу зелените Приморско и Царево ще отстояват своите граждански права. Зад протеста стоят от национална асоциация "Българско Черноморие".

"От години група "еколози" дирижират вече на няколко правителства серия от правила, текстове и промени в Законите, касаещи Черноморието, които са в ущърб на жителите, в ущърб на най-печелившия ни сектор Туризма, и създават огромни пречки за неговото развитие. В същото време обаче същите тези "еколози" чрез бунтове и различни схеми и похвати, завземат земите ни, планините ни, езерата ни и природата ни, прогонват инвеститори от Черноморието и пречат на бизнеса по морето. От нечистите им действия и "зеления рекет" е засегната всяка Черноморска Община!", твърдят от "Българско Черноморие".
От асоциацията искат да дпрат незаконното къмпингуване по плажовете, горите и резерватите. Те отхвърляте предложените промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие от народния представител Светлин Танчев – касаещи забрана на строителството до 2 км. и 100 м. от бреговата ивица (зона "А" и зона "Б").
В Бургас протестът ще започне в 14.00 часа пред сградата на Областна управа.
От национална асоциация "Българско  Черноморие" и Инициативен комитет от Поморие с писмо са информирари агенция "Пътна инфраструктура", че по време на протеста главен път Бургас-Варна ще бъде блокиран.