DSC_4603

DSC_4603

В БСУ от есента обучават и по финансов ПР

останалите държавни и частни ВУЗ-ове в страната, предлагайки на своите бъдещи студенти нови и полезни специалности. "Финансов ПР" ще се изучава като задочна форма на обучение и вече има разработен учебен план", каза ректорът на БСУ проф. дпн Галя Христозова. Завършилите ще получат образователна степен "Магистър". Специалността се разработва за нуждите на сектора, като за това е помогнал Александър Урумов - шеф на ПР екипа на БНБ.DSC_4597

Проф. Христозова представи днес екипа си и програмата, която ще следва през мандата си на ректор. Тя бе избрана на поста на проведено Общо събрание на учебното заведение. В академичното ръководство на БСУ влизат още: зам.-ректори - доц. д-р Евелина Динева и проф. д-р Милен Балтов, декан на Центъра по юридически науки е проф. д-р Момяна Гунева, декан на ЦИУН е проф. д-р Васил Янков, декан на ЦИТН е доц. д-р Радостин Долчинков и декан на ЦХН е доц.д-р Мария Алексиева.

"Много от колегите сме били в ръководството на универстите през последните 14 години. Акцентите в нашата програма през мандата ни ще бъдат - учебната част, изследователската, международната, както и бакалавърските и магистърските програми. Искаме те да бъдат интересни и адекватни на търсенията на нашите студенти", коментира проф. Христозова.DSC_4638

Сред търсените специалности в БСУ през последните години са "Психология" и "Международни икономически отношения". Магистърските програми могат да бъдат разработени и по желание на студентите. За първи път у нас се въвежда магистратурата по "Финансов ПР". В БСУ от есента, освен новата специалност, ще има и четири магистърски програми с дистанционно обучение. В момента във ВУЗ-а български език учат 25 чуждестранни студенти от Турция и Русия. След като преминат едногодишното си обучение по български език, те ще бъдат приети за редовни студенти.

"От четири години не сме променяли таксите за студенти. 20% от обучаващите се при нас получават стипендия за висок успех. А тези, които имат реална практика са стимулирани финансово и по 480 лева", допълни проф. Христозова. Заради завишените изисквания към студентите по-малко от 50% завършват обучението си в БСУ.

В сайта на учебното заведение има и специална категория "Събития 2014", в която са поместени всички изяви през годината. Днес във ВУЗ-а се състояха 3 събития, сред които и "Ден на отворени врати", където бяха представени научните разработки на студенти и преподаватели.