DSC_1938

DSC_1938

В БСП - Бургас не искат да избират лидер на червените отпадна.

Конференцията започна в 10.00 часа в драматичен театър "Адриана Будевска". Преди началото й се регистрираха 129 от 175 делегати. Съгласно дневния ред, те трябваше да направят анализ на резултатите от местните избори и да изберат нов председател, след като досегашният Евгений Мосинов подаде оставка. Това доведе и до насрочване на предсрочна конференция три месеца по-рано.
Въпреки нагласите вътре в партията, до избор на председател не се стигна, след като бе предложено втора точка от дневния ред да отпадне.DSC_1996 Наложи се предложението да бъде прегласувано. При повторния явен вот "за" гласуваха 57 делегати, 41 бяха "против" и 8 "въздържал се". След като стана ясно, че няма да се избира нов председател на БСП - Бургас, делегати масово напуснаха конференцията.DSC_1914
За председателския пост трябваше да се борят петима души, които попълниха декларация, че са съгласни да участват в избора. Това са областният председател Николай Тишев, бившият общински съветник Йордан Георгиев, д-р Красимира Каракашева, Христо Панайотов и Женя Илиева.
Евгений Мосинов ще продължи да бъде общински председател в оставка до избора на нов.

Галерия