DSC_1053

DSC_1053

В БСП гласуваха анблок листата, Маринов с отвод

конференция в Бургас. Според устава на партията, гласуването трябва да стане тайно и поименно. Делегатите обаче решиха да го направят явно и анблок с мотива, че предложената листа ще бъде пренаредена още два пъти - на Областен съвет на партията в Бургас и в централата на "Позитано" №20.

DSC_1044

29 бяха издигнатите кандидати за депутати. Сряд тях са бившият депутат и бивш областен управител Любомир Пантелеев, досегашният депутат Атанас Зафиров, областният лидер на червените Николай Тишев, съветникът Йордан Георгиев, шефът на Български пощи Христо Панайотов и други. Двама от номинираните си направиха отвод - Женя Илиева и областният управител на Бургас Павел Маринов (на третата снимка вляво). Маринов за кратко бе депутат в 42-то Народно събрание. След като положи клетва през юни миналата година, той бе назначен за областен управител и напусна парламента. Тогава на негово място влезе Пенко Атанасов.DSC_1071

Атанас Зафиров само се регистрира за участие в конференцията и десетина минути след нейното начало отпътува за София. "Не можахме да разкрием злоупотребите на предишното управление на ГЕРБ, кой е истинският мандатоносител и с програмата на коя партия управлява кабинета на Пламен Орешарски", това според Зафиров (на втората снимка) са проблемите,DSC_0983 които трябва да бъдат обяснени на членовете и симпатизантите на партията. Той е на мнение, че е реалистично червените в областта да имат четирима народни представители в следващото Народно събрание.