VratarskaShkola

VratarskaShkola

В Бургас откриха школа за вратари регионалните аматьорски футболни групи. 

Според единият от треньорите в школата Еролин Кючуков, сред младежите, които желаят да облекат вратарската фланелка, се наблюдава липса на достатъчна подготвеност, координация, физика, тактика, скоростни качества, поглед и "четене" на играта. Именно върху това ще акцентира подготовката на малките футболисти. Кючуков изтъкна, че вече има много обаждания за желаещи да се запишат в новосформираната школа и тъй като все пак няма да могат да се удовлетворят всички искащи да тренират, тази сряда от 14 часа на терените на  спортен център "Изгрев" ще се направи първият селекционен тест за малките кандидат - вратари. Според треньорът основната идея е да се помага на спортните клубове при намирането на млади футболисти за този невралгичен пост. 

От днес школата има и спонсор – голяма европейска фирма за спортна екипировка, доставяща екипировка на клубове от родната "А" група. Тя ще облича вратарите от школата и ще им осигурява необходимите пособия за специализираните тренировки. Кючуков разкри още, че съвсем скоро ще се проведат първоначални разговори с школа към италианския футболен клуб „Бреша”, за размяна на визити и обмяна на опит и идеи. 

Другият треньор в школата Веселин Шулев обяви, че със своя колега ще направят всичко възможно, за да възпитат така важните специфични качества, които трябва да притежават подрастващите футболисти. Тренировките ще се водят два пъти седмично, в групи от по пет до десет деца, като на този етап няма да бъдат изисквани такси от възпитаниците.

След тестовете в сряда, треньорският дует Шулев - Кючуков ще обяви програмата за тренировки до края на месеца. През септември, след като започнат учебните занятия ще бъде насрочен и втори подборен тест за футболни таланти.