Момче и вятър е постановка по българска народна приказка. Снимка Куклен театър - Бургас

Момче и вятър е постановка по българска народна приказка. Снимка Куклен театър - Бургас

В бургаския Куклен театър няма да искат зелен сертификат от зрителите. Разхлабването на мерките в страната започна от днес, 24-ти февруари. По преценка на собственика или управителя на обекта от обществено значение няма да се изисква представянето на зелен сертификат за влизане. От 5-ти март за тези места зеления сертификат отпада. Той остава задължително условие за работещите там до 20-ти март, когато ще бъде премахнат изцяло.

Мерките отпадат поетапно от 24-ти февруари, вижте как

Бургаският театър ще посреща публика без сертификат от утре

"Нашата публика е отговорна. Родителите не идват в салона, когато децата им са болни", каза за "Черноморие" директорът на Кукления театър Христина Арсенова.

От въвеждането на сертификата в края на октомври в Кукления театър не са влизали повече от 30% зрители. Част от родителите, които не притежават сертификат пускаха децата си със свои близки или роднини, които имаха такъв, за да не ги лишат от срещата с куклите.

В Бургас родители ползват роднина със сертификат да води детето на театър

"Надявам се сега, когато отпадат сертификатите да има повече публика в салона. Защото приходите ни от продажба на билети спаднаха драстично. Но за сметка на това се увеличи тройно сметката ни за ток", допълни Христина Арсенова.

Тази събота и неделя в салона ще очакват зрители без сертификат. В двата почивни дни от 11.00 часа е представлението на постановката "Момче и вятър". Постановката е по българска народна приказка, режисьор е Ирослав Петков, сценографията е на Живко Ангелов.

На 1-ви и на 2-ри март, вторник и сряда, от 17.30 часа ще започнат представленията на "Пижо и Пенда", посветени на празника на Баба Марта.